петък, 24 юни 2016 г.

Почистване на винилов сайдинг

Виниловият сайдинг е издръжлив, гъвкав и еластичен строителен материал, но той се нуждае от някои рутинни грижи и почистване. В последните години облицоването на външните фасади на сградите с винилов сайдинг печели най-голям дял и това е неоспорим факт! За 2016г. той е водеща външна облицовка. Това е така защото при този тип облицовки годишната поддръжка е незначителна. Достатъчно е само да се измие натрупаната през годината мръсотия и той изглежда отново като току-що монтиран.
Как да си приготвим почистващ разтвор
В една кофа вода сложете малко прах за пране, след което вземете четка с дълъг косъм и започнете нежно да търкате виниловия сайдинг от основата нагоре. Когато сте натъркали цялата фасада вземете градинския маркуч и започнете да миете този път отгоре надолу. Както сами виждате почистването става много лесно и бързо.
Почистване на винилов сайдинг
Важно!
При използването на препарати за почистване на сайдинга задължително покрийте всички растения в близост до фасадата с найлон. В противен случай те могат да се увредят от препаратите. Веднага след измиването махнете и найлоните от растенията защото в слънчев ден има опасност растенията да прегорят. Цялата статия тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар